a mbulon Medicare sëmundjen kardiovaskulare?

a mbulon Medicare sëmundjen kardiovaskulare?

Medicare mbulon shqyrtimin dhe një https://harmoniqhealth.com/al/parazol/ program parandalimi për sëmundje kardiovaskulare. Për më tepër, ajo mbulon vizitat e mjekëve, testet diagnostikuese, ilaçet dhe operacionin për gjendjen. Mbulimi

gjithashtu përfshin rehabilitimin kardiak, një program këshillimi dhe ushtrimi për njerëzit me sëmundje të zemrës. Programet e shqyrtimit dhe parandalimit janë falas. Shërbime të tjera mjekësore kanë kosto jashtë xhepit.

Ky artikull ofron një përmbledhje të mbulimit të Medicare të sëmundjeve kardiovaskulare, si dhe specifikave në lidhje me mbulimin e shërbimeve të zbulimit të hershëm dhe rehabilitimit kardiak. Tjetra, ajo shqyrton kostot e secilës pjesë të Medicare dhe rendit programet që ndihmojnë me shpenzimet. Së fundmi, diskuton sëmundjen kardiovaskulare, së bashku me faktorët e rrezikut dhe simptomat.

Ne mund të përdorim disa terma në këtë pjesë që mund të jenë të dobishme për të kuptuar kur zgjidhni planin më të mirë të sigurimit:

 • Zbritshme: Kjo është një shumë vjetore që një person duhet Kaloni nga xhepi brenda një periudhe të caktuar kohore para se një sigurues të fillojë të financojë trajtimet e tyre.
 • Sigurimi i monedhave: Kjo është një përqindje e një kosto trajtimi që një person do t’i duhet të vetë-financojë. Për Medicare Part B, kjo arrin në 20%.
 • Përpjekja: Kjo është një shumë fikse e dollarit që një person i siguruar paguan kur merr trajtime të caktuara. Për Medicare, kjo zakonisht vlen për ilaçet me recetë.

isfarë është mbulimi kardiovaskular i Medicare?

Secila nga katër pjesët e Medicare ofron mbulim, megjithëse në zona të ndryshme.

Medicare origjinale

Origjinali origjinal përbëhet nga Pjesa A, sigurimi i shtrimit në spital dhe Pjesa B, Sigurimi Mjekësor.

Pjesa A mbulon:

 • Kushtet e zemrës që kërkojnë operacion, siç është anashkalimi koronar
 • Procedurat e zemrës, siç është kateterizimi kardiak
 • Sëmundjet kardiovaskulare që kërkojnë një qëndrim në spital
 • Mjetet diagnostikuese, të tilla si skanimet, ekokardiogramet dhe testet e stresit
 • Programi i rehabilitimit kardiak

Lexoni më shumë rreth Medicare origjinale këtu.

Medicare Advantage

Medicare Advantage, Pjesa C, është alternativa për Medicare origjinale dhe për këtë arsye siguron pjesët A dhe B përfitime për sëmundjet kardiovaskulare. Shumë plane avantazhesh ofrojnë mbulim të ilaçeve me recetë, të cilat do të përfshijnë ilaçe për zemrën. Disa plane gjithashtu kanë një program për të ndihmuar një person të braktisë pirjen e duhanit.

Lexoni më shumë rreth Medicare Advantage këtu.

Pjesa D

Pjesa D është mbulimi i ilaçeve me recetë, të cilën dikush me Medicare origjinale mund ta blejë. Secili plan i pjesës D ka një formulë që ka përshkruar zakonisht ilaçe, përfshirë ato për sëmundje kardiovaskulare.

Lexoni më shumë rreth Medicare Pjesa D këtu.

Po në lidhje me mbulimin e Medicare të zbulimit të hershëm?

isshtë e rëndësishme të zbuloni sëmundje kardiovaskulare në fazat e hershme, dhe Medicare mbulon disa shërbime.

Shqyrtimi kardiovaskular

çdo 5 vjet, njerëzit mund të marrin një test shqyrtimi për nivelin e gjakut të kolesterolit, triglicerideve dhe lipideve. Ky test zbulon kushte që mund të shkaktojnë një goditje në tru ose sulm në zemër. Nëse një person shkon te një ofrues i cili pranon Medicare, ky test ka kosto zero.

Terapia e sjelljes kardiovaskulare

Një herë në vit, individët mund të kenë një vizitë të terapisë së sjelljes kardiovaskulare me mjekun e tyre të kujdesit parësor. Kjo përfshin sa vijon:

 • Kontrolli i presionit të gjakut
 • Vlerësimi për përdorimin e aspirinës
 • Këshillim i shëndetshëm i dietës për njerëzit me një rrezik më të lartë të sëmundjes kardiovaskulare

Ashtu si me ekzaminimin kardiovaskular, kostoja e kësaj terapie është falas nëse dikush shkon te një ofrues që pranon Medicare.

Shfaqja e Aneurizmit Aorta Aorta

Medicare mbulon një ekzaminim një herë për një aneurizëm të aortës abdominale, e cila është një tullumbace nga ena kryesore e gjakut që transporton gjak në këmbë. Një person ka të drejtë për këtë mbulim nëse kanë faktorë rreziku të një aneurizmi, siç është historia e pirjes së duhanit ose një histori familjare e gjendjes.

Shqyrtimi është falas nëse dikush shkon te një ofrues që pranon Medicare.

Mbulimi i Medicare i rehabilitimit kardiak

Rehabilitimi kardiak është një program i ushtrimeve, këshillimit dhe arsimit rigoroz. Në mënyrë tipike, përcaktimi i programit është ose zyra e një mjeku ose një njësi ambulatore spitalore. Medicare Pjesa B siguron mbulim nëse një person ka pasur njërën nga sa vijon:

 • Një sulm në zemër brenda vitit të kaluar
 • Një zëvendësim ose riparim i valvulës së zemrës
 • < Li> Kirurgjia e anashkalimit të arterieve koronare

 • Një transplantim i zemrës ose zemrës dhe mushkërive
 • Angina e qëndrueshme
 • Dështimi i qëndrueshëm kronik i zemrës
 • Një stent koronar , një procedurë për të mbajtur një arterie të hapur
 • Një angioplastikë koronare, një procedurë për të hapur një arterie

Përjashtim i shfaqjeve dhe programit të parandalimit, të cilat janë shërbime mjekësore falas për sëmundjet kardiovaskulare kanë kostot më poshtë jashtë xhepit.

Pjesa A

Pjesa A Kostot i përkasin shërbimeve spitalore. Në vitin 2021, ato përfshijnë:

 • 1,484 $ Zbritshme për secilën periudhë të përfitimit
 • $ 0 monedhë për ditët 1–60
 • 371 $ MOURSIONET në ditë për ditët 61 –90
 • 742 $ monedhë në ditë për secilën ditë të rezervës së jetës për ditët 91 dhe përtej

. Në vitin 2020, ato përfshijnë:

 • 148,50 $ Premium mujor
 • 203 $ Deduktuese Vjetore
 • 20% CoNsurance

Pjesët C dhe C

Kostot C dhe D Kostot përfshijnë zbritje, copa, sigurime dhe prime mujore. Këto kosto ndryshojnë gjerësisht me Planin C ose D dhe kompaninë që e ofron atë.

A ka ndonjë program që ndihmon me kostot?

Medicare ofron opsionet e mëposhtme për të ndihmuar me kostot jashtë xhepit.

 • Medigap është sigurimi shtesë i Medicare, të cilin një person me Medicare origjinale mund ta blejë. Planet paguajnë 50-100% të kostove të pjesëve A dhe B, përfshirë ato për sëmundje kardiovaskulare.
 • Ndihma shtesë ofron ndihmë në pagimin e pjesës D kushton dikujt me të ardhura dhe burime të kufizuara. Ndihmon me rreth 5,000 dollarë të shpenzimeve të ilaçeve në vit.
 • është një program shtetëror-federal që ndihmon njerëzit me të ardhura të ulëta të paguajnë kostot e kujdesit shëndetësor.
 • Programet e kursimeve të Medicare ndihmojnë individët me të ardhura të ulëta të paguajnë kosto të caktuara.

isfarë është sëmundja kardiovaskulare?

Sëmundja kardiovaskulare është një term mjekësor që i referohet sëmundjes së zemrës ose enëve të gjakut. Isshtë shkaku kryesor i vdekjes në Amerikë, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Lloji më i zakonshëm i sëmundjes kardiovaskulare është sëmundja e arterieve koronare, raporton CDC. Në këtë gjendje, enët e gjakut që sjellin gjak në zemër ngushtohen ose bllokohen për shkak të akumulimit të depozitave yndyrore të quajtura pllaka.

Një arterie e bllokuar shkurton rrjedhën e gjakut, gjë që shkakton efekte serioze. Nëse një arterie që furnizon zemrën është e bllokuar, ajo rezulton në një sulm në zemër; Ndërsa nëse një arterie që furnizon trurin është e bllokuar, ajo rezulton në një goditje në tru.

Sëmundja kardiovaskulare gjithashtu mund të shkaktojë një aritmi të zemrës, e cila është një ritëm jonormal i zemrës, ose dështim i zemrës, që është paaftësia e zemrës për të pompuar gjakun në mënyrë adekuate.

Faktorët e rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare

Faktorët kryesorë të rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare përfshijnë:

 • Presioni i lartë i gjakut
 • Kolesterol i lartë
 • Pirja e duhanit
 • Përdorimi i tepërt i alkoolit

Dikush me një aritmi mund të përjetojë palpitacione të zemrës.

Njerëzit që kanë një sulm në zemër mund të kenë simptoma që përfshijnë:

 • Dhimbje në gjoks
 • marramendje
 • nauze
 • gulçim i frymës
 • Lodhje ekstreme

Individët me dështim të zemrës mund të kenë simptoma, siç janë:

Këmbët dhe kyçet e këmbëve

 • gulçim
 • Lodhja
 • , teste, procedura dhe kirurgji për sëmundje kardiovaskulare. Nëse një person me origjinal Medicare ka nevojë për mbulim të ilaçeve me recetë, ata mund ta marrin atë përmes një plani të Pjesës D.

  Dikush me një plan avantazhi i cili ka nevojë për mbulimin e ilaçeve me recetë nuk ka të drejtë të blejë një plan të Pjesës D. Sidoqoftë, shumica e planeve të avantazhit ofrojnë këtë përfitim.

  Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

  • kardiovaskulare / kardiologji
  • Sigurimi shëndetësor / sigurimi mjekësor
  • Medicare / Medicaid / Schip

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime dhe vizatime të rrepta ndihmuese. Vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  https://badudu.org/

  badudu

  slot gacor

  https://siakad.unikamamuju.ac.id/fonts/-/starlight-princess/

  slot88

  slot gacor

  https://ninjajago.sbs/

  https://labskill.umtas.ac.id/wp-content/slot-gacor/

  https://kamalinews.co.id/wp-content/slot-deposit-qris/

  https://lsgi.org/

  https://lsgi.org/

  ninjajago

  slot777

  slot88

  http://upforfifty.xyz/

  slot gacor

  slot gacor

  slot88

  slot

  https://katalog.uinsyahada.ac.id/slot/

  situs slot gacor 2023

  slot gacor

  slot

  https://게이코슬롯.com/

  gacor88

  slot gacor

  slot thailand

  slot demo

  slot gacor

  slot gacor

  https://siakad.poltekbangmedan.ac.id/images/

  slot gacor

  slot gacor 4d

  slot gacor

  situs slot gacor

  slot gacor

  situs slot gacor

  https://setda.blorakab.go.id/packages/upload/galeri/

  rtp slot

  slot gacor

  slot88

  slot gacor

  https://plti.amikompurwokerto.ac.id/wp-content/pages/?tunnel=Slot%20Tongkat%20123

  slot88

  slot-gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot demo

  slot88/

  https://smartvillage.tubankab.go.id/vendor/

  https://manajemen.unik-kediri.ac.id/wp-content/files/-/slot-toto/

  https://myexist.muallimaat.sch.id/.well-known/

  slot gacor

  toto macau

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor hari ini

  slot-gacor

  slot gacor

  http://student.unisbank.ac.id/wp-includes/slot-gacor-hari-ini/

  https://keclasem.rembangkab.go.id/error/

  https://ak.polnep.ac.id/slot-gacor/

  slot thailand

  https://pmbtest.akpergshwng.ac.id/data/slot-qris-gacor/

  slot gacor 4d

  https://elsa.polteksahid.ac.id/elsa/files/slot-gacor-thailand/

  https://ppdb.smai-soedirman-kotabekasi.sch.id/assets/

  slot-gacor

  slot-gacor

  olxtoto

  slot gacor

  slot88

  slot gacor

  slot gacor

  https://roadpowersystems.com/pages/

  https://disdikbud.pemkomedan.go.id/assets/css/

  slot4d

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot thailand

  togel online

  slot88

  https://diafrica.org/pages/

  togel online

  slot gacor

  https://fkomputer.umku.ac.id/wp-content/plugins/

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  https://feb.umku.ac.id/wp-includes/

  https://fgizi.umku.ac.id/wp-content/languages/

  https://fmipa.umku.ac.id/wp-includes/

  slot gacor

  slot88

  slot88

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  https://fkip.umku.ac.id/wp-content/uploads/

  https://fkesehatan.umku.ac.id/wp-content/plugins/

  slot gacor

  https://fst.umku.ac.id/wp-content/plugins/

  https://fkeperawatan.umku.ac.id/wp-content/plugins/

  olx toto

  https://akparjakarta.ac.id/wp-content/

  slot qris

  slot qris

  slot gacor

  slot gacor

  slot gopay

  slot gacor

  https://siakad.poltekbangmedan.ac.id/images/

  https://siasuh.poltekbangmedan.ac.id/img/jinggoslot/

  slot thailand

  slot gacor

  slot gopay

  https://ppdb.smai-soedirman-kotabekasi.sch.id/assets/

  https://pmbtest.akpergshwng.ac.id/data/slot-qris-gacor/

  https://cbt.dindikbud.pekalongankab.go.id/assets/

  slot ovo

  https://jdih.pn-labuanbajo.go.id/images/

  https://pn-labuanbajo.go.id/wp-content/uploads/

  https://fst.umku.ac.id/wp-content/uploads/

  slot gacor

  slot88

  slot gacor

  slot gacor

  slot gacor

  slot88

  slot gacor

  https://smkpelitanusantara.sch.id/

  https://wibs.sch.id/

  https://mnis.sch.id/

  https://smkm3-alkamal.sch.id/

  https://pelitanusantara.sch.id/

  slot hoki

  slot gacor kamboja

  slot777

  slot gacor 4d

  http://esptpd.kaimanakab.go.id/public/img/

  slot gacor

  slot gacor

  slot server luar